Sparbanken Nord ger extra stöd till damhockey

Piteå Sparbanken Nord ger ett extra stöd till Luleå Hockeys dam- och tjejverksamhet på 250.000 kronor, för att mildra de ekonomiska effekterna av coronavirusets påverkan på föreningen.

Pengarna är en del av de 8 miljoner kronor som Sparbanken Nord satt av till verksamheter inom idrott, kultur och näringsliv som drabbats ekonomiskt av coronakrisen.

Pengarna möjliggör en förstärkning av organisationen kring damjuniorlaget och hockeygymnasiet (NIU) för tjejer.

– Det känns helt fantastiskt bra att Sparbanken Nord så tydligt hjälper oss i en mycket tuff situation. De kommer i och med denna extrainsats kraftigt bidra till våra möjligheter att fortsätta stärka vår organisation och därigenom bidra till ökad utvecklingskraft i tjejverksamheten, säger Stefan Enbom, vd för Luleå Hockey

– Idrotten skapar en attraktiv plats att bo och verka på. Många drabbas hårt nu, och därför har Sparbanken Nords framtidsutskott tagit detta beslut. Det känns mycket bra att vi kan ge en extra stöttning till Luleå Hockey/ MSSK offensiva satsning på tjejer i Norrbotten, säger Erika Mattsson, ansvarig för Sparbanken Nord Framtidsbanken.

Annons