David Rowe

David Rowe, vd för Hydro66 I Boden.

Hydro66 lanserar molntjänst för företagskunder

Boden Bodenföretaget Hydro66 erbjuder företag datacentertjänster. Nu lanserar man en molnplatttform i samarbete med Cloud Sigma och HPE.

- Lanseringen av H66cloud är en milstolpe och ett nytt kapitel för företaget. Vi utökar på detta sätt vårt erbjudande så att vi tillhandahåller en komplett molninfrastruktur för våra kunder, partners och försäljningskanalen, säger David Rowe, vd på Hydro66.

Den nya tjänsten lanseras som en plattform som är grön från grunden och hela vägen, från energikällan till datacentrets utforming. Man erbjuder kunderna en en modell där verklig användning styr kostnaden och att applikationerna är portabla.

H66cloud har sin bas i Sverige men kommer genom partnerskapet med Cloud Sigma att kunna arbeta globalt. Företaget planerar även att erbjuda olika versioner av H66cloud-plattformen för blockchain-lösningar, rendering, maskininlärning och applikationer med artificiell intelligens.

- H66cloud-plattformen kommer stärka vårt erbjudande inom traditionell colocation på vår Boden-anläggning och den kommer dessutom skapa uppmärksamhet kring miljövänlig molninfrastruktur. Vi avser inom en snar framtid utöka H66cloud och lägga till högpresterande varianter som passar krypterings- och blockchain-algoritmtjänster, säger David Rowe.

Hydro66 datacenter i Boden erbjuder datacentertjänster anpassade för stora företag, HPC-kluster och molntjänster. Anläggningen drivs av 100 procent förnybar vattenkraft och är ett av världens mest effektiva datacenter.

Annons