Johan Sjökvist etableringschef på Luleå Business Region

Luleå Johan Sjökvist blir etableringschef på kommunala bolaget Luleå Business Region.

Johan Sjökvist kommer närmast från egen verksamhet de senaste åren, med konsultbolag inom PR, kommunikation och Public Affairs. Han har tidigare varit utvecklingschef på etableringsbolaget The Node Pole, där han arbetade med etableringar och investeringar av datacenter till norra Sverige. Han har också varit näringslivsstrateg på Norrbottens landsting.

- Johans gedigna erfarenhet av etablerings-, näringslivsfrågor och regional utveckling är mycket värdefull för både bolagets och Luleås fortsatta utveckling. Jag är väldigt glad att välkomna honom till oss, säger Jenny Hellman, vd för Luleå Business Region.

Som etableringschef ska Johan Sjökvist leda Luleås etablerings- och investeringsfrämjande arbete i samarbete med Luleå kommun och andra aktörer.

- Det känns väldigt roligt att jobba aktivt med etableringar och investeringsfrämjande igen. En stark etableringsfunktion i Luleå är nödvändig för både Luleå och Norrbottens tillväxt. Jag ser fram emot att bygga upp den tillsammans med alla kollegor och viktiga samarbetspartners. Luleå och norra Sverige har en enorm potential som plats, men det kräver ett proaktivt och offensivt arbete. Inget händer av sig själv, säger Johan Sjökvist.

Han tillträder den 17 augusti och kommer att vara anställd på 80 procent under hösten för att kunna slutföra uppdrag han har i sin egen verksamhet. Från årsskiftet arbetar han deltid.