Next Advokater öppnar kontor i Luleå

Luleå Affärsjuridikbyrån Next Advokater öppnar sitt första kontor utanför Stockholm, i Kurirenhuset i Luleå.

Next Advokater riktar sig mycket till företag med internationell verksamhet eller som arbetar med import och export. Byrån är medlem i det internationella nätverket Lawyers Associated Worldwide (LAW), vilket innebär att man samarbetar med advokatbyråer i 50 länder.

- Jag har arbetat med företag i Norrbotten och märkt att det finns behov av en affärsjuridisk byrå som vi, med vår internationella anknytning, säger Tor Dunér, delägare.

Byrån söker nu en erfaren jurist med placering på det nya kontoret. Framöver kan det bli fler medarbetare i Luleå. Totalt har byrån 25 anställda, varav åtta är delägare. Tor Dunér räknar med att det kan växa till 30-35 medarbetare den närmaste tiden.

- Vi är väldigt positiva och entusiastiska, vi tror att det blir bra. Vi är den enda Stockholmsbyrå som etablerar oss så långt norrut, säger Tor Dunér.

Next erbjuder affärsjuridisk specialistkompetens inom avtalsrätt, arbetsrätt, bank och finans, bolags- och aktiemarknadsrätt, entreprenadrätt, IT- och immaterialrätt och tvistlösning. Byrån grundades 2007 och hette då Dunér & Nyblæus.