IUC Norr förstärker med rekryteringar

Luleå IUC Norr rekryterar Niclas Tidström och Jens Eriksson för att stärka konkurrenskraften i industrin.

De två ska arbeta som projektledare och affärsutvecklare på IUC Norr.

Niclas Tidström kommer närmast från egen konsultverksamhet, med uppdrag åt IUC. Han har erfarenhet  av teknisk försäljning och affärsutveckling hos leverantörer till stål-, gruv-, pappers-, verkstads-, och fordonsindustrin. Han har varit vd och försäljningschef både i Sverige och utomlands. Bland annat varit vd på Duroc Steel AB och försäljningschef på Atlas Copco, nuvarande Epiroc.

Jens Eriksson har de senaste åren varit bland annat vd, teknikutveclingschef på Elajokoncernen och affärsmarknadschef på Studsvik Nuclear AB. Han har lång erfarenhet av arbete inom affärsutveckling, export, industri och teknikutveckling. Han har också erfarenhet av att starta och driva företag inom teknik och industri.

- Med Niclas och Jens stora erfarenhet av att arbeta inom industrin och både nationellt och internationellt blir vårt erbjudande ännu mer kraftfullt tillsammans med övriga kompetenser. Det innebär att vi blir ett än starkare team. Med utgångspunkt från företagens behov arbetar vi mot en hållbar industri i regionen, säger Åsa Tjärnberg, vd för IUC Norr.

IUC Norr är ett regionalt utvecklingsbolag för små och medelstora industriella och industrinära företag i Norrbotten och Västerbotten. Bolaget ägs av 108 företag och 12 kommuner och organisationer. Verksamheten finansieras av företag, offentliga myndigheter, EU och FoU-finansiärer.