Peder Näslund

Peder Näslund, ägare till Lyckas Med Mat.

Lyckas Med Mat slår rekord och anställer fler

Luleå Köksutrustningsföretaget Lyckas Med Mat, som drivs av Peder Näslund, har ökat försäljningen med 75 procent  under de senaste tre veckorna jämfört med samma period i fjol. Efter flera nyanställningar är nu 16 personer anställda i butiken. 

Företagets omsättning har rekordhög försäljning mitt i pandemin och trenden fortsätter uppåt.

– Förra månaden hade vi en ökning med 35 procent, jämfört med tidigare toppnotering och under de senaste tre veckorna har försäljningen ökat med 75 procent, jämfört med samma period förra året, säger ägaren Peder Näslund.

Efter en minskning av försäljningen i våras i pandemins början har november och december även i år blivit de bästa månaderna.

Vanligtvis säljer vi mycket produkter för bakning i hemmet, nu ser vi att presentartiklar, som pastamaskiner och tårtfat, också säljer mer. Jag tror att det beror på att alla tillbringar mer tid i hemmet. Vanligtvis åker många svenskar utomlands över jul, nu stannar de hemma, säger Peder Näslund.

Han har kunnat erbjuda jobb åt arbetslösa inom restaurangbranschen. Just nu är 16 personer sysselsatta i butiken, extrapersonal arbetar med att packa beställda varor. Företagets nya tjänst med drive-införsäljning har  slagit väl ut och sysselsätter vissa dagar en heltidstjänst.

Annons