Sociala företag får del i 20 miljoner

Luleå Sociala företag och insatser riktade till personer långt ifrån arbetsmarknaden får ta del av 19,8 miljoner i EU-stöd.

Det beslutade strukturfondspartnerskapet för Övre Norrland vid sitt möte under torsdagen.

De insatser som har beslutats ska bidra till att utveckla samverkan och stärka kontakterna mellan arbetsgivare och personer som har långt kvar för att kunna ta en plats på arbetsmarknaden.

– Personer långt ifrån arbete eller utbildning får nu en bättre möjlighet att komma in på arbetsmarknaden eller skapa sig ett arbete, säger Helena Öhlund, strukturfondspartnerskapets ordförande. 

Strukturfondspartnerskapet för Övre Norrland är ett av åtta partnerskap i Sverige. Partnerskapet ska underlätta för gemensamma nationella och regionala prioriteringar mellan regional utvecklingspolitik, arbetsmarknadspolitik och EU:s sammanhållningspolitik.

Partnerskapet har till uppgift att prioritera bland godkända ansökningar till det regionala strukturfondsprogrammet och socialfondsprogrammet. Övre Norrland omfattar Norrbottens och Västerbottens län och EU-medlen handlar om cirka två miljarder kronor för programperioden 2014-2020.