Arctic Bath utsågs till Creative Hero

Boden Vid NMW:s middag på onsdagkvällen fick Arctic Bath, representerat av Peter Engström, utmärkelsen Creative Hero Award. NMW:s hederspris tilldelades Lars Lundqvist, utbildningsföretaget Changemaker i Boden Business Park.

Motiveringen till att hotell- och badanläggningen på Luleälvens is fick utmärkelsen lyder:

"Att skapa det unika – av de naturliga förutsättningar som vi har i vardagen. Det är verkligt kreativt och inspirerande. Arctic Bath har skapat en internationell reseanledning med en utmanande design som redan gjort globalt avtryck. Ett hjältedåd värt att prisa."

De övriga nominerade var BD Film, Kitok, Köttbutiken och This is how brewery.

Lars Lundqvist fick hederspriset för sitt arbete med Changemarker, ett företag som erbjuder utbildningar för olika digitala verksamheter, i Boden Business Park genomför man utbildningar i dataspel.

Motiveringen till hederspriset löd: "Att skapa grundläggande förutsättningar för förnyelse och tillväxt handlar ofta om hårt och envist arbete. Och alltid om en eldsjäl. En människa som brinner av engagemang och vilja. Det vi ser realiseras nu på Boden Business Park med nya spännande utbildningar och banbrytande mötesplatser kan till stor del tillskrivas en verklig changemaker."

Annons