Epiroc Och LTU

Jonas Albertsson, Epirocs division för teknisk utveckling, Rocktec, Birgitta Bergvall-Kåreborn, rektor vid LTU och Pär Weihed, prorektor vid LTU.

LTU och Epiroc tecknar avtal

Luleå Verkstadsföretaget Epiroc och Luleå tekniska universitet har tecknat ett samarbetsavtal.

Samarbetsavtalet ska stärka det strategiska samarbetet inom utbildning, forskning och innovation.

– Vi är mycket glada över att fortsätta och ytterligare stärka samarbetet med Luleå tekniska universitet. Gruvbranschen har påbörjat en stor förändringsresa mot alltmer automation och digitalisering, vilket är goda nyheter då det kommer förbättra säkerheten och arbetsmiljön samt öka produktiviteten för gruvbolagen, säger Jonas Albertson, chef för Epirocs division för teknisk utveckling, Rocktec.

I samarbetet ska man även utveckla nya former  för utbildning och lärande och ge möjlighet till anställda att flytta mellan parterna.

– I en tid där den digitala utvecklingen går rekordsnabbt känns det extra roligt att samarbeta med ett företag som Epiroc som är globalt erkänt för sitt industriella kunnande och teknikutveckling i global framkant. Det är också ett erkännande att det vi gör är relevant för svensk ledande teknikindustri vilket är extra roligt, säger Pär Weihed, prorektor vid Luleå tekniska universitet.

Epiroc knoppades 2018 av från Atlas Copco. Epiroc  är verksamt i 150 länder inom gruv- och infrastrukturindustrin. Företaget utvecklar och producerar borraggregat, bergbrytnings- och anläggningsutrustning, och erbjuder service och förbrukningsartiklar. 

Annons