Medlefors satsar på ny restaurang

Skellefteå Medlefors konferensanläggning och folkhögskola satsar på en ny restaurang och lounge.

- Det är en jättesatsning som känns fantastiskt spännande och rolig. Skellefteå växer och det är en resa som vi vill vara med på. Vi vill ge våra besökare, gäster, elever och Skellefteåbor något nytt – och hoppas att fler ska upptäcka Medlefors, säger Martin Hedqvist, marknadschef.

Restaurangen kommer att ha öppet för frukost, lunch och middag alla dagar i veckan. Dagtid serveras en hemlagad buffé och på kvällstid blir det en tydligare restaurang för alla typer av gäster. En helt ny bar är planerad och köket ska totalrenoveras.

- Vi hoppas presentera en restaurang som känns hemlik, mysig och ny men med samma Medleforssjäl, säger Maria Vikström, restaurangchef.

Med minskade varutransporter, energisnål utrustning i köket och minimering av engångsartiklar vill man bli ännu mer klimatsmarta. Flaskvattnet ersätts av kranvatten.

Medlefors driver hotell, konferensanläggning och folkhögskola. Huvudman är den ideella föreningen Norrlands arbetares folkhögskola, bildad av organisationer inom arbetarrörelsen. Medlefors har ett 60-tal anställda och omsätter cirka 60 miljoner kronor årligen.