Yarn Film Bureau i Luleås nya kreativa hub

Luleå Under hösten 2019 öppnade Luleås nya kreativa hub. Här sitter bland annat bolagen Yarn Film Bureau, BM Copy och Sofie Pexer Design.

 ”Som ett stort vardagsrum. Så beskriver Anna Pexer Luleås nya kreativa hub på Rådstugatan 16. Hon driver Yarn Film Bureau tillsammans med sin make Erik Pexer sedan 2017.

- När vi flyttade in på Rådstugatan för några månader sedan kändes det som att komma hem. Vi hade tidigare kontor på Storgatan, men vi trivdes inte riktigt. Det var hela tiden något som saknades. Vi ville även sitta med andra kreatörer, säger Anna Pexer.

De andra bolagen som är en del av Luleås nya kreativa hub är BM Copy, Sofie Pexer Design och Pjår Livsstil.

- Tillsammans kan vi erbjuda samma tjänster som en kommunikationsbyrå. Det känns jättebra att sitta med andra kreativa människor. Vi bjuder även in kunder och samarbetspartners att arbeta hos oss om de vill byta miljö, säger Anna Pexer.

Yarn Film Bureau producerar film för kommunikation och marknadsföring och gör såväl reklamfilm för TV och sociala medier, som utbildningsfilmer och instruktionsfilmer. Anna Pexer beskriver sin roll i bolaget som en blandning av projektledare, affärschef, administratör och producent.

- Jag har fler olika funktioner beroende på uppdraget. Jag och Erik kompletterar varandra otroligt bra. Han har 25 års erfarenhet av professionell filmproduktion och är som ett kinderägg, fylld av kreativa överraskningar, säger hon och skrattar.

Yarn Film Bureau har haft en stadig tillväxt sedan starten för tre år sedan. 

- Vi har inte stängt böckerna ännu, men det har varit ett väldigt bra år. Vi har till exempel ramavtal med Luleå Lokaltrafik och vi arbetar även mycket med Atea på en nationell nivå. Node Pole är också en av våra stora kunder och så arbetar vi regelbundet med Laitis, säger Anna Pexer.

- Vi har ett riktigt spännande år framför oss.