Reclaimit

Reclaimits avgående vd och grundare Håkan Johansson och nya vd Wilhelm Hamilton.

Reclaimit rekryterar från Klarna

Piteå Piteåföretaget Reclaimit anställde åtta personer förra året, bland annat ny vd, Wilhelm Hamilton. Företaget öppnade ett kontor i Stockholm. Nu rekryterar man Mats Andersson som ansvarig för affärsutveckling, för att öka tillväxttakten. (Uppdaterad)

Mats Andersson kommer liksom nye vd:n Wilhelm Hamilton från Klarna.

– Jag är otroligt glad över denna rekrytering. Jag har tidigare haft förmånen att samarbeta med Mats på Klarna och är djupt imponerad över vad han lyckades åstadkomma. Mats blir en nyckelperson i vår fortsatta tillväxtresa, säger vd Wilhelm Hamilton.

Mats Andersson ska arbeta från Stockholmskontoret som förstärks med fler nyckelpersoner i år. Företagets ambition är att vara marknadsledande i Norden inom fem år.

Reclaimit har utvecklat en systemlösning som förenklar returer vid e-handel. Genom att gå in på det säljande företagets hemsida och registrera returen där blir det enklare för kunden än att fylla i och skicka med en returlapp med returen. Det blir också enklare för e-handelsföretaget att ha koll på sitt lager.

Bolaget bildades 1999 i Piteå av Håkan Johansson och Jörgen Dernbrant. Företaget utvecklade mjukvara för serviceverkstäder och elektronikhandeln. I dag har Reclaimit 500 kunder i Norden, däribland Netonnet, Skånska Byggvaror, Sodastream, Coolstuff och Power. Sedan starten har man hanterat över 16 miljoner ärenden.

Annons