Svantes Och Boden

Svante Renberg, grundare av Svantes Vilt & Bär, tillsammans med Sandra Stenman, upphandlare på Bodens kommun. Avtalet tecknades strax innan Svante Renberg gick bort i mitten av januari 2020.

Svante Renbergs sista kontrakt

Boden Svante Renberg, grundare av Svantes Vilt & Bär i Harads, har gått bort. Kort före sin död i mitten på januari tecknade han ett stort kontrakt med Bodens kommun.

– Han var stolt över att vi fick det här avtalet med kommunen och att det gått bra för oss. Det här är hans livsverk och han har varit väldigt noggrann med att vi ska ha hög kvalitet på våra produkter, och det är ju tack vare honom som företaget finns, säger sonen och vd Andreas Renberg.

Avtalet med Bodens kommun gäller leverans av lokalt viltkött till alla skolor, förskolor, äldreomsorgen, hemtjänsten och särskilda boenden. Det handlar om renskav, älgskav, älgköttfärs och älggrytbitar. Avtalet är giltigt i två års tid, med möjlighet till förlängning i ytterligare två år.

– Fantastiskt roligt att Bodens kommun ska få servera älg- och renkött till barn, ungdomar, och äldre. Kommunen har en tydlig politisk målsättning som prioriterar att köpa lokalproducerade livsmedel. Älg och ren tillhör skogens naturliga kretslopp, mer ekologiskt än så kan det inte bli, säger Sandra Stenman, upphandlare ansvarig för avtalet.

Flera företag hade misslyckats med att driva verksamheten i Harads när Svante Renberg tog över 2002 och utvecklade Svantes Vilt & Bär till ett framgångsrikt företag.

Sedan sju år har sonen Andreas tagit över som vd. Företagets ägs av Andreas, hans systrar, Juan Handal som arbetar i bolaget och den andre sonen, Olov, som är entreprenör inom it-branschen i det framgångsrika Behaviosec.

Annons