House of How anställer tio i Boden

Boden Dataspelsföretaget House of How har anställt tio personer som ska skapa innehåll till spelet Minecraft under sommaren. De anställda är eller har varit studenter på indiespelsutbildningen på Boden Gamecamp.

– En av anställningarna är permanent, de andra nio är troligen mer kortsiktiga men det betyder allt mellan 2-6 månader, kanske längre. En del hoppas vi kunna behålla och få hjälp av på deltid även när de fortsätter studera eftersom de gjort ett jättebra jobb, säger Russ McMackin, grundare och ledare på House of How.

Seattleföretaget House of How startade en satellitstudio på Boden Business Park för ett och ett halvt år sedan. Företaget jobbar dels med att skapa innehåll till Minecraft och dels med egna projekt. Under våren har de arbetat med sitt kommande spel Voxelcrawl, men i samband med pandemin ökade intresset för Minecraft vilket gjort att allt fokus nu ligger på Microsofts jättespel.

– I april började försäljningen öka. Så vi lade mer resurser på den sidan och gick från ungefär fyra till kanske 30 personer som jobbar med det, och de flesta av dem är i Boden eller har varit i Boden tidigare, säger Russ McMackin.