Klartecken för ny spelutbildning

Boden Boden har fått klartecken för att starta en ny gymnasieutbildning med spelinriktning, den andra i sitt slag i Sverige.

– Det känns ärofyllt att få den beviljad, säger Thomas Nilsson, programsamordnare på teknikprogrammet vid Björknäsgymnasiet i Boden.

Skolverket har beviljat ansökan om en treårig utbildning som ska starta hösten 2021. Det blir en variant av det estetiska programmet med inriktning mot spelutveckling. Ubildningen kommer att ha riksintag och plats för 24 elever på Boden Gamecamp på Boden Business Park.

Utbildningen blir ett komplement till Boden Gamecamp där det i dag finns spelutbildningar på eftergymnasial nivå. Flera spelföretag har etablerat sig i lokalerna.

Utbildningen ska bedrivas tillsammans med Changemaker Educations som i höst startar sin tredje eftergymnasiala utbildning på Boden Gamecamp.

 - Det ena som är väldigt kul är att vi kan ha elever från gymnasiet till färdiga spelutvecklare. Vi utbildar de som vill in i branschen och de som är i branschen. Det andra är att vi kan få vara med och bygga Sveriges första renodlade spelgymnasium på Boden Gamecamp. Man sitter i samma lokaler som studenter på nästa nivå och i samma byggnad som spelföretag som levererar till Alexa och Amazon. Den här miljön är helt unik i Sverige, man har direktkontakt till branschen, säger Per Myrén, utvecklingschef på Changemaker Educations.