Nordic Quick Systems utsett till framtidsbolag

Piteå Nordic Quick Systems har utsetts till ett av Nordens 50 främsta framtidsbolag.

Det är Techarenan som listat bolag till sin tävling Challenge. Juryn har bedömt bolagen utifrån deras unikitet, skalbarhet och globala potential.

- Det är mycket smickrande att vi uppmärksammas på denna högt ansedda lista i konkurrens med alla Nordens tillväxtbolag. Jag är otroligt stolt över teamet och ser omnämnandet som ett bevis på att vi är på rätt väg, säger Sammy Pergament, sälj- och marknadsansvarig på Nordic Quick Systems.

Bolaget grundades för ett och ett halvt år sedan i Piteå och har utvecklat ett kedjehjul med utbytbara slitagedelar. Kunderna inom tung industri kan med bolagets patenterade lösning sänka sin underhållskostnad, effektivisera produktionen och förbättra säkerheten för personalen.

De 50 företagen tävlar nu om olika utmärkelser i den fortsatta tävlingen. 

Techarenan är en plattform för innovation och entreprenörskap. Kärnan är en årlig nationell tävling öppen för alla Sveriges och Nordens entreprenörsledda bolag i startup- och tillväxtfas.

Tidigare år har företag som Matsmart (livsmedel), Min Doktor (e-hälsa), Cake (elmotorcyklar), Ideal of Sweden (livsstilsvarumärke) och Sellpy (second hand-plattform) tagit sig in på listan.