Kideus förskola siktar på framtida expansion

Luleå Kideus förskola har siktet inställt på en kommande expansion till andra delar av landet.

Kideus Förskola öppnade 2009 och ligger på campusområdet i direkt anslutning till Luleå tekniska universitet och Teknikens hus. När Affärer i norr pratade med Mona-Lisa Lind, vd och ägare av Kideus Förskola 2015, var de nominerade till årets tillväxtföretag på Luleå Business Awards.

2016 gick Mona-Lisa Lind i pension och sålde företaget till Katrin Lundqvist som hade arbetat på förskolan i flera år. Ägarbytet gick snabbt och den nya vd:n har fortsatt att bedriva verksamheten i samma anda.

- Det har inte hänt så mycket under de senaste åren. Vi har samma antal barn och fem avdelningar. Bolaget växte fort i början och då hade vi lite ”barnsjukdomar”, men nu har vi en tydlig ram som vi arbetar efter, säger Katrin Lundqvist.

Under intervjun för fem år sedan berättade Mona-Lisa Lind bland annat att det fanns tankar om att utveckla verksamheten med fler förskolor i Luleå samt en låg- och mellanstadieskola med närhet till universitetet.

- Det var hennes visioner. Jag har en annan dröm, men det ligger fem till tio år framåt i tiden, säger Katrin Lundqvist och berättar att hon vill att hennes barn ska bli äldre innan hon tar nästa steg i bolagets utveckling.

Även fast det kommer att dröja innan Katrin Lundqvist kan gå vidare med sina drömmar har hon redan pratat med Akademiska hus som är Kideus hyresvärd.

- Jag vill öppna fler förskolor i närheten av andra universitet runt om i Sverige. Akademiska hus är positiva till min idé, men jag har ingen brådska. Det får komma när tiden är rätt, säger Katrin Lundqvist.