Stefan Enbom Luleå Hockey

Stefan Enbom, vd för Luleå Hockey. Foto: Anna Holmberg

Luleå Hockey förhandlar nya avtal med SSAB och Luleå kommun

Luleå Luleå Hockey förhandlar nu om nya avtal med både SSAB och Luleå kommun. Förhandlingarna med Luleå kommun har försvårats av att alla ansvariga chefer på kommunen som Luleå Hockey haft diskussioner med har slutat under det senaste halvåret.

Det för föreningen viktiga sponsoravtalet med SSAB har gått ut innan det blivit klart med nytt avtal. Risken att Luleå Hockey förlorar sin huvudsponsor är dock liten. Att det dröjer med nytt avtal beror på coronakrisen.

- Det är en ren försening. De har fullt upp med viktigare frågor att hantera och har inte haft tid med detta. De är fortfarande vår huvudsponsor och kommer fortsätta att vara det, säger Stefan Enbom, vd för Luleå Hockey.

För ett år sedan sa Luleå Hockey upp hyresavtalet man har med Luleå kommun. Uppsägningstiden är ett år och avtalet går ut nu 1 juni. Ändå är man långt ifrån klara med ett nytt avtal. Vilket beror på att en rad chefer har slutat på kommunen under det senaste halvåret.

- Vi är lite småstressade att vi inte kommit längre. Alla människor vi hade dialog med är borta. Så det är inte så konstigt att vi får göra omtag, säger Stefan Enbom.

Luleå Hockey vill ha ett nytt hyresavtal, därför att det nuvarande medför ökade risker för Luleå Hockey. Enligt avtalet är det Luleå Hockey som ska stå för drift och underhåll av de fyra hallarna i Coop Arena. När anläggningarna åldras ökar behovet av reparationer och underhåll. Dessutom växer andelen aktiviteter i hallarna som inte är relaterade till Luleå Hockey. Därför är det rimligt att omfördela hur stor del av kostnaderna som Luleå Hockey ska stå för, enligt föreningen.

- Det pågår en diskussion. Vi har en bra dialog. Jag hoppas vi kommer att hitta lösningar. Från vår styrelse och kommunledningen finns en gemensam vilja att hitta lösningar, säger Stefan Enbom.

Kostnaderna för driften och underhållet av anläggningarna ligger i ett eget bolag, Luleå Hockey Drift AB som omsätter 20 miljoner kronor. Hälften av det kommer från Luleå Hockey som hyra och hälften från Luleå kommun som bidrag.

Annons