Max minskade sin miljöpåverkan

Luleå Max Burgers minskade sin miljöpåverkan under 2018/2019. Det visar företagets hållbarhetsrapport.

Under senaste redovisningsåret har Max Burgers rensat ut plast och blivit först i världen med en klimatpositiv meny. Man har också lanserat ett nytt sortiment med växtbaserade burgare och fått pris av FN.

Under slutet av 2019 bestod 92 procent av förpackningarna av förnybart material. Max var först bland de stora snabbmatskedjorna att ersätta plastsugrör med sugrör i papp och den enda som ersatt den tunna plasthinnan i läskbägarna med ett tätskikt från sockerrör. Max har också helt gått över till bestick i trä.

I juni 2018 var Max tillsammans med den Nya Zeeländska bildelningsfirman Mevo först i världen med att bli klimatpositiva.

– Det är otroligt hoppingivande att se att den klimatpositiva rörelsen i världen fyrdubblats på ett enda år - från två företag 2018 till åtta 2019. Ju fler som redan nu både minskar utsläppen och binder koldioxid från atmosfären desto större sannolikhet att vi kan begränsa den globala upphettningen. I förlängningen ökar det också möjligheten att återställa atmosfären, säger Kaj Török, informations- och hållbarhetschef på Max Burgers.