Martin Hedqvist Medleforst

Martin Hedqvist, marknadschef på Medlefors.

Medlefors och Tollenäs samarbetar om gästboende

Skellefteå Medlefors och Tollenäs Group har inlett samarbete för att erbjuda boende till gästarbetare. En effekt av de investeringar och behov av arbetskraft som nu växer i Skellefteå.

Det är många etableringar och nybyggnationer som är på gång i Skellefteå, bland annat den nya batterifabriken som Northvolt bygger. Det medför tusentals nya arbeten och behov av nya mer eller mindre tillfälliga boenden.

- Var ska alla dessa människor bo? Här ser vi att det uppstår en utmaning och därför vill Medlefors vara med och bidra till att lösa boendesituationen, säger Martin Hedqvist, marknadschef på Medlefors.

Medlefors, som driver hotell, konferensanläggning och folkhögskola i Skellefteå, ingår nu ett samarbete med bostadsförmedlingsföretaget Tollenäs Group, verksamt över hela landet. Medlefors kan erbjuda så kallad longstay eller långliggarboende för större kunder under en längre tid.

- Det känns fantastiskt bra att samarbeta med Tollenäs eftersom de är väl etablerade i branschen med goda kunskaper om detta boendesegment. Deras kompetens och seriositet gör att jag känner mig helt trygg i detta samarbete. Vi vill ha ett bredare utbud av logi på Medlefors, något som vi nu kan erbjuda tack vare en sådan seriös och meriterad aktör som Tollenäs, säger Martin Hedqvist.

Tollenäs Group AB planerar att öppna flera långliggarboenden i Skellefteå. Samarbetet med Medlefors innebär en förstärkning av Tollenäs möjligheter. Både Medlefors och Tollenäs erbjudanden stärks.

- Vi har hittat helt rätt partner med Medlefors, de är seriösa och oerhört etablerade i hotell- och konferensvärlden såväl som i Skellefteå kommun. Medlefors har en hög kvalitet i sin verksamhet som vi på Tollenäs har eftersökt och vi ser väldigt mycket fram emot att tillsammans kunna bredda vår verksamhet, säger Anders Jönsson på Tollenäs Group AB.

Tollenäs Group AB har under 10 år arbetat med att utveckla och anpassa boenden vid olika industri-, väg- och byggprojekt i hela Sverige.