Restaurang Villgot i konkurs

Luleå Villgot Lokal och Mat AB som driver restaurang i Bryggeriet i Luleå har försatts i konkurs.

Orsaken är att restaurangen har tappat kunder och intäkter under coronapandemin, skriver ägarna i sociala medier.

”Det är med stor sorg i hjärtat vi tagit beslutet att Villgot Lokal och Mat AB sätts i konkurs på grund av Corona-pandemin. Vi hade ett gott syfte och en tydlig vision om att göra gott. Vi valde det lokala alternativet för att på vårt sätt vara med och utveckla öppna landskap och en levande landsbygd med mat i toppklass.

Vi har verkligen försökt och gjort allt vi kan. Vi är så stolta över det, tacksamma för alla utmärkelser vi fått och glada för alla kunder som besökt oss och njutit av våran mat.

Vi vet ännu inte hur och om vi kan återuppta Villgot någon dag. De fina lokalerna lever och finns kvar, men så här ser verkligheten ut i dag och vi får invänta vad framtiden ger", skriver ägarna på Facebook.

Enligt konkursförvaltaren Peter Olofsson, Kaiding, har restaurangen öppet en tid till.

– Vi får se vad det går att göra av det här. Vi kör i alla fall maj och juni och ska hantera de bokningar som finns, säger Peter Olofsson till Norr Media.

Restaurangbranschen i Luleå är pressad av coronapandemin. För en tid sedan gick Nöjesgruppen i Luleå i konkurs, och O´learys i Luleå är under rekonstruktion.

Annons