Sture Bergman blir vd för NWT Gruppen

Umeå Sture Bergman, som under lång tid var journalist och chefredaktör för Norrbottens Kuriren, lämnar sitt nuvarande jobb som vd för VK Media i Umeå för att bli vd för NWT Gruppen i Karlstad, som bland annat ger ut Nya Wermlands-Tidningen.

– Jag vet att det är ett väldigt, väldigt välskött medieföretag. Det är klart att det är tacksamt att komma till ett sådant företag, det är inte ett städuppdrag om jag säger så. Tvärtom handlar det om att förvalta och förlösa ytterligare bra saker ur medarbetare och företag. Det ser jag som en jättefin möjlighet, säger Sture Bergman till Nya Wermlands-Tidningen.

Sture Bergman tillträder den 1 oktober och efterträder Mats Muregård som varit vd i elva år. 

– Vi är mycket glada för att kunna rekrytera Sture Bergman som ny vd för NWT-gruppen. Han är en erfaren ledare som vi tror kan fortsätta utveckla NWT-gruppens alla verksamhetsgrenar, säger delägaren Victoria Svanberg.

NWT Gruppen omsätter cirka 600 miljoner kronor och har cirka  750 anställda. Koncernen är verksam i Värmland, Dalsland och Skaraborg och ger genom dotterbolaget NWT Media AB ut 16 tidningar, bland annat Nya Wermlands-Tidningen och Värmlands Folkblad. Man ger också ut gratistidningar och digitala medier. NWT Gruppen äger fastigheter i Karlstad, Mariestad, Lidköping, Kristinehamn, Arvika och Säffle. Koncernen bedriver distributionsverksamhet genom bolagen NWT Direkt och Postiljohan.

Annons