Stadshotellet

Stadshotellet i Luleå. Foto: Lennart Håkanson

Elite Hotels erbjuder hotellrum för evakuerade

Luleå Hotellkedjan Elite erbjuder hotellrum till subventionerat pris till personer över 70 och vårdpersonal som behöver evakueringsboende.

Utgångspunkten är att prissättningen sker mot ren självkostnadstäckning, vilket innebär att ingen vinst tas ut.

- Vi som samhälle befinner oss i en gemensam krissituation. Vårt erbjudande har två syften: att bidra till samhällsnytta och samtidigt skapa arbete för så många av våra medarbetare som möjligt. Sedan förra veckan har vi både privatpersoner med evakueringsbehov och vårdpersonal boende på våra hotell. Vi ser med andra ord att vi kan hjälpa till och lösa ett konkret behov som finns. Därför känns det viktigt att försöka nå ut bredare med det här erbjudandet, säger David Halldén, vd på Elite Hotels.

Personer som är 70 år eller äldre och med giltig legitimation kan direkt vända sig till respektive hotells bokningsavdelning. 

Vårdpersonal som är i behov av tillfälliga boendelösningar omfattas också av Elite Hotels erbjudande. Det kan röra sig om tillfällig personal som behöver ett boende nära arbetet eller vårdpersonal som är behov av centralt boende närmare arbetsplatsen för att undvika kollektivtrafik eller få vila mellan arbetspass. Det kan också röra sig om vårdpersonals behov av att inte befinna sig i hemmiljön. 

I Norrbotten har Elite Hotels hotell i Luleå (Stadshotellet), Piteå och Kiruna (Hotel Bishop Arms).

Annons