Helena Strömbro Ershag ny redaktionschef för Norran

Skellefteå Helena Strömbro Ershag har utsetts till ny redaktionschef och ansvarig utgivare för tidningen Norran i Skellefteå, som ägs av Norr Media.

Helena Strömbro Ershag kommer senast från tjänsten som innovationsledare och platsansvarig på företagsinkubatorn Go Business. Hon var före det strateg på varumärkesbyrån Krux. Hennes karriär påbörjades på Norran.

- Det var tack vare Norran som jag flyttade till Skellefteå en gång i tiden. Då var jag journalistpraktikant, och sen blev jag kvar i stan och har jobbat för Skellefteås utveckling i flera olika roller. När jag nu 17 år senare får komma tillbaka till Norran-huset för att leda redaktionen känns det som att cirkeln är sluten, säger Helena Strömbro Ershag. 

Hon tillträder tjänsten den 6 april.

- Norran, som är ett av Sveriges starkaste varumärken på sin marknad, får med Helena en erfaren och kompetent journalist och förändringsledare i en tid då utveckling står högst upp på dagordningen för vår bransch. Hon passar Norran som hand i handske, en perfekt matchning, säger Mats Ehnbom, vd och publicistisk chef på Norr Media.