UF Ställer Om

UF ställer oom till digitala tävlingar.

Ung Företagsamhet ställer om till digitala tävlingar

Luleå SM i Ung Företagsamhet som skulle hållits på Stockholmsmässan i maj blir istället digitala tävlingar.

Närmare 800 elever får fortsatt möjlighet att tävla i tio kategorier och den 19 maj koras de bästa UF-företagen i Sverige. Vilket sker online istället för i en mässhall. Under de digitala tävlingarna kommer UF-företagen ges möjlighet att pitcha och intervjuas av en jury i ett digitalt juryrum.

Det skapas också en digital arena för UF-företagen där de kan sälja sina produkter, då många fysiska mässor blivit inställda. Nu får UF-eleverna träna på digital marknadsföring och försäljning.

- Jag är stolt över vår förmåga att ställa om och tänka i nya banor. Vår organisation, våra UF-lärare och elever andas verkligen entreprenörskap, inte minst i dessa tider. Givet rådande läge i samhället har vi beslutat att genomföra SM-tävlingarna digitalt istället. Vi ställer inte in, vi ställer om, säger Cecilia Nykvist, vd på Ung Företagsamhet Sverige.

Ung Företagsamhet är en politiskt obunden, ideell utbildningsorganisation och är en del av den globala organisationen Junior Achievement. Sedan 1980 har UF utbildat över 450.000 gymnasieelever i entreprenörskap genom utbildningen UF-företagande. Sedan 2010 arbetar man även i grundskolan.

Annons