Bodens omorganisation ska stärka näringslivet

Boden I den pågående omorganisationen av förvaltningen i Bodens kommun flyttas två näringslivsstrateger till Boden Business Park.

Näringslivsutvecklarna Michaela Strömberg och Jörgen Nordqvist flyttar från kommunledningsförvaltningen till det kommunalt ägda näringslivsbolaget Boden Business Park.

- Det bästa av två världar, en win-win, när vi nu koncentrerar våra resurser till en plats och där vi nu kan öka servicegraden och samverkan med vårt näringsliv, säger Mats Berg, kommun- och näringslivschef i Boden.

Boden vill kraftsamla inom fem utvecklingsområden: KKN (Kulturella och kreativa näringar), elintensiv industri, miljöteknik, besöksnäring/handel och hästnäring. I och med omorganisationen kommer arbetet nu att koncentreras till Boden Business Park.

- En bra förstärkning för oss på Boden Business Park då vi får flera naturliga och inarbetade ingångar mot näringslivet i Boden. Jag ser stora möjligheter att förbättra vår service och kapa ledtider i vårt forsatta utvecklingsarbete för ett ännu bättre företagsklimat, säger Thomas Fägerman, vd på Boden Business Park.

Boden Business Park AB är ett helägt kommunalt näringslivsbolag, med en näringslivspark på drygt 12.000 kvadratmeter i Sävast, söder om Boden. Här finns företagslokaler, mötesplatser och konferenslokaler, restaurang, hotell och gym.