Fem miljoner till spelstartups

Luleå Affärsängelbolaget Arctic Ventures investerar fem miljoner kronor i tre nya spelbolag i Luleå och Skellefteå.

Luleåstartupen RDY Arena får tillsammans med Skellefteåbolagen Lazer Wolf Studios och Grand Pike, dela på fem miljoner kronor.

Gemensamt för de tre bolagen är att de kombinerar spelidéer med unik teknisk innovation och utveckling, vilket ger affärer med nya spel, produkter och tjänster till både spelare och spelutvecklare.

– Spelindustrin utvecklas starkt i vår region tack vare de duktiga personer som både jobbar och utbildas här. Branschen fortsätter växa i pandemin då den är digital från start, så vi ser spännande möjligheter framför oss, säger Conny Reidefors, senior affärsrådgivare vid Arctic Business Incubator i Skellefteå.

RDY Arena AB utvecklar och driver en e-sporttjänst där spelare kan skapa och delta i tävlingar på anpassad nivå inom DOTA2, vilket innebär att spelarna matchas mot likvärdiga utövare. Den nya finansieringen gör det möjligt för RDY Arena att vidareutvecklas för fler spel.

Arctic Ventures är norra Sveriges mest aktiva ängelinvesteringsbolag. Under två år har bolaget direktinvesterat totalt 9 miljoner kronor i 23 startups i norra Västerbotten och Norrbotten. Arctic Ventures ägs av 22 privata affärsänglar och statliga riskkapitalbolaget Saminvest, och förvaltas av Arctic Business Incubator. Arctic Ventures investerar direkt i de startups som antas till  Arctic Business Incubator.