Anna Utsi till Talga

Anna Utsi går till Luleåföretaget Licab. Foto: Talga

Anna Utsi lämnar Talga för Licab

Luleå Anna Utsi lämnar rollen som Sverigechef för australiensiska Talga Resources för Luleåföretaget Licab.

Hon kommer att ingå i ledningen för Licab och arbeta med strategi och kommunikation, och också arbeta med projekt.

- Rollen att både få jobba internt med strategiska frågor och gå in i olika typer av konsultuppdrag mot industri och offentlig sektor, passar mig just nu, säger Anna Utsi.

Det är delvis en ny roll, delvis ersätter hon Josefin Hedberg som slutat för att arbeta på Facebook i Luleå.

- Jag tycker Licab har en intressant tillväxtresa, säger Anna Utsi.

Licab grundades i Luleå 2007. Idag har företaget över 60 medarbetare vid kontor i Luleå, Gällivare, Kiruna, Kalix, Piteå och Stockholm. 2017 utsågs företaget till Årets tillväxtföretag i Luleå. I augusti i år köptes företaget av den finska Solwerskoncernen.

Anna Utsi började som Sverigechef på australiensiska Talga Resources i januari i fjol och har i knappt två år arbetat med att säkra miljötillstånd och bearbetningskoncession för bolagets satsning på att bryta grafit i Vittangi. Grafiten ska bli råvara i en fabrik i Luleå där man ska tillverka material till batterier.

Dessförinnan har hon arbetat som programchef för det strategiska innovationsprogrammet för svensk gruv- och metallutvinnande industri (Sip Strim). Hon har också varit affärsutvecklingschef på Swerea Mefos, affärschef på SSAB Merox och rådgivare i miljöfrågor på intresseorganisationen Jernkontoret.

Annons