Compodium lanserar säkra videomöten

Luleå Luleåföretaget Compodium lanserar nu en ny lösning för säkra virtuella videomöten.

Vidicue är en krypterad och helt autentiserad videokonferenslösning som kan användas för möten med externa parter, även när det handlar om privat, känslig eller juridiskt reglerad information.

Lösningen är avsedd för branscher där säkerhet och integritet är extra viktig: hälsa- och sjukvård, finans, juridik och utbildning.  Höga krav på säkerhet och integritet finns också i de flesta företagskoncerner och offentlig organisationer.

– Den globala pandemin har helt ändrat hur vi lever och arbetar. Det har inte minst visat sig hur viktigt det är med en ny typ av videokonferenslösning. Idag kräver branscher med hög grad av reglering och stora organisationer lösningar som klarar tuffa krav på säkerhet och integritet, med bland annat avancerad kryptering och autentisering, säger Charlotte Berg, Compodiums vd.

Compodium har länge arbetat med digitala kommunikationslösningar som använts av organisationer med stora krav på säkerhet och bildkvalitet, bland annat inom sjukvård och försvarsorganisationer.

– Många organisationer upptäcker nu att konventionella videokonferenslösningar varken lever upp till verksamhetskraven, eller de förväntningar på säkerhet och integritet som till exempel kunder och patienter har, säger Charlotte Berg.

Videokonferensbranschen expanderar nu starkt. I mars 2019 beräknades branschen vara värd cirka 8 miljarder dollar, med en förväntad tillväxt på 12 procent till 14 miljarder dollar 2023. COVID-19-pandemin har lett till att företag och konsumenter nu använder videokonferens i mycket högre grad än tidigare. I dag förväntas branschen vara värd 43 miljarder dollar redan 2022.