Jeansbolaget

Dennis Wallenberg framför butiken i Luleå.

Dennis Wallenberg öppnar butiker i Sundsvall och Umeå

Luleå Dennis Wallenberg, som driver Jeansbolagets butiker i Luleå och Piteå, expanderar nu till Sundsvall och Umeå.

Till Black Friday öppnar Jeansbolaget butik i Birsta City i Sundsvall och i mars nästa år i Avion Shopping i Umeå.

- Att expandera har alltid varit målet, och vi vill expandera i Norrland i första hand, säger Dennis Wallenstam som tillsammans med sin fru äger Jeansbolagets butiker i Luleå och Piteå. Butiken i Luleå öppnade hösten 2017 och ett år senare öppnade Jeansbolaget också i Piteå.

Nu, när e-handeln och coronapandemin pressar butikshandeln, väljer Dennis Wallenberg att storsatsa.

- Vi tror fortsatt på den fysiska butiken där vi säljer med personlig service. När det gäller timingen kan det vara en fördel att etablera sig när många dragit i handbromsen och ta marknad när marknaden är svag, säger Dennis Wallenberg.

Idag arbetar cirka 15 personer i de två butikerna, motsvarande 10 heltidstjänster. Omsättningen är 17 miljoner kronor med en vinstmarginal på 10 procent. Efter expansionen när fyra butiker är i full drift räknar Dennis Wallenberg med att ha 35 personer i verksamheten, motsvarande 25 heltidstjänster, och en omsättning på 40 miljoner kronor.

Men expansionsplanerna slutar inte där.

- Jag vil etablera en butik i Skellefteå också. Det vore strategiskt för oss med hög närvaro i Norrland. Det vore också superintressant att öppna en till butik i Luleå, på Storheden. Vi får se när den möjligheten öppnar sig. När vi är färdiga i Norrland är vi inte främmande för att titta utanför Norrland också, säger Dennis Wallenberg.

Jeansbolaget är en handlardriven franchisekedja som bildades av utbrytare från JC. Totalt finns det i dag 30 butiker i Sverige som säljer under konceptet Jeansbolaget.

Annons