Ozoneair

Johan Lundberg, grundare av Luleåföretaget Ozoneair.

Ozoneair får företagarstipendium

Luleå Teknikföretaget Ozoneair får Luleå kommuns företagarstipendium.

Johan Lundberg grundade företaget för två år sedan och nådde redanefter ett år en omsättning på 60 miljoner kronor. I år räknar han med en omsättning på 100 miljoner.

Bakom den snabba tillväxten ligger en unik produkt, en lätthanterlig och helautomatisk maskin för hemmabruk som med ozon sanerar mögellukt och tobakslukt, och tar bort bakterier och andra skadliga mikroorganismer. 

Företaget har ett 10-tal anställda på huvudkontoret i Luleå och samarbetar med ett 60-tal konsulter i Sverige och Norden.

– Det känns otroligt roligt och inspirerande att få detta stipendium och att man har uppmärksammat vårt hårda arbete att sätta Ozoneair på marknaden. Vi kommer att fortsätta att utveckla bolaget med nya produkter och på nya marknader med Luleå som utgångspunkt, säger Johan Lundberg.

Företagarstipendiet har delats ut av Luleå kommun sedan 1983. Det delas ut för att synliggöra företagare som är goda förebilder för andra företagare och samhället, och bidrar till förverkligandet av kommunens Vision 2050. Stipendiesumman är 15.000 kronor. Prisutdelningen sker den 23 oktober som en del av Luleå Business Awards.

Annons