Nordic Quick Systems bland de 33 främsta nya bolagen

Piteå Piteåföretaget Nordic Quick Systems har kommit med på Ny Tekniks lista över de 33 främsta nystartade företagen i Sverige.

De bolag som kommer med på tidningen Ny Tekniks årliga 33-lista ska ha teknisk innovationshöjd och internationell affärspotential.

Det är tredje utmärkelsen som Nordic Quick Systems får på kort tid. Nyligen blev företaget utsett till ett av Nordens främsta framtidsbolag i Techarenan Challenge och man vann stiftelsen Skapas innovationspris i Norrbotten.

- Det är otroligt kul att uppmärksammas i dessa sammanhang och jag är oändligt stolt över hela teamet, säger Sammy Pergament, sälj- och marknadsansvarig på Nordic Quick Systems.

Nordic Quick Systems grundades 2019 och har lanserat ett patenterat kedjehjul som förbättrar underhållsprocessen och ökar personalens säkerhet inom basindustrin. Bolaget har tagits emot väl på den svenska marknaden och redan börjat exportera sina kedjehjul till andra länder.

- Vår ambition är att göra kedjehjul med utbytbara slitagedelar till en ny branschstandard. Vägen dit må vara lång, men det känns som om att vi har tagit flera steg i rätt riktigt under det senaste året, säger Sammy Pergament.