Kim Markström

Kim Markström, marknadschef på Bastard Burgers.

Bastard Burgers lanserar vegansk mat

Luleå Den Luleåbaserade restaurangkedjan Bastard Burgers vill få fler att köpa vegansk mat och stöttar kampanjen Veganuari. Hittills har kampanjen varit lyckad.

Det innebär att Bastard Burgers restauranger lyfter en vegansk hamburgare som månadens signaturburgare under januari.

– Veganuari är ett fint initiativ som vi självklart hoppar på. Vi ser det som ett perfekt läge att få fler av våra gäster att prova vegansk streetfood. Vi är knappt två veckor in i januari och 43 procent av alla sålda signaturburgare är veganska, vilket är riktigt häftigt, säger Kim Markström, marknadschef på Bastard Burgers.

Den internationella kampanjen Veganuary drivs i Sverige av Välj Vego och Djurens Rätt under namnet Veganuari. I januari 2020 deltog 400.000 personer i den världsomspännande kampanjen. Bara en vecka in i 2021 har den siffran slagits. Fler än 500.000 personer har anmält sig och anmälningarna fortsätter trilla in, även från Sverige.

- Det är fantastiskt kul att Bastard Burgers har valt att vara med på Veganuari med en fantastisk signaturburgare. Vi märker hur intresset för veganutmaningen ökar för varje år och därför är det fint att det finns alternativ som visar att veganskt är otroligt gott, säger Sarah Mansouri, ansvarig för Välj Vego som driver Veganuari i Sverige.

Annons