Jenny Helllman

Jenny Hellman slutar som vd för Luleå Business Region.

Jenny Hellman blir distriktschef på Skogsstyrelsen

Luleå Jenny Hellman lämnar tjänsten som vd för kommunala Luleå Business Region och blir distriktschef på Skogsstyrelsen.

Jenny Hellman hade varit vd för kommunalt ägda Visit Luleå i sju år när det 2019 slogs ihop med Luleå Näringsliv som delägdes av kommunen och det privata näringslivet. Hon blev då vd för nya Luleå Business Region.

- Det har varit en fantastisk tid och ett privilegium att få bygga upp ett helt nytt bolag från grunden. Det finns idag så mycket kompetens i bolaget och alla kollegor har på ett professionellt sätt bidragit till att forma den verksamhet som nu bedrivs med full framdrift, säger Jenny Hellman.

Hon tillträder sitt nya jobb på Skogsstyrelsen i mars.

- Det är alltid trist när duktiga chefer slutar, men jag har full respekt för Jennys beslut och önskar henne lycka till på sin fortsatta resa, säger Fredrik Hansson, kommunalråd och styrelseordförande för Luleå Business Region.

Styrelsen börjar nu arbetet med rekrytering av efterträdare. Under tiden tjänstgör affärsutvecklingschefen Kjell-Åke Johansson som tillförordnad vd.

Annons