Substorm satsar på AI

Luleå Substorm ska specialisera sig och lansera nya mjukvaruprodukter inom AI.

Utvecklingen inom artificiell intelligens går snabbt nu. AI-mognaden bland svenska företag ökar, efter att i några år legat efter andra länder.

- Att allt fler bolag äntligen fokuserar på förändringsledning och tillämpning över tid skapar ytterligare nya förutsättningar för oss att expandera vårt erbjudande - från rena konsultativa tjänster till egna AI-baserade produkter. Det här har funnits med i planen sedan start men förutsättningar för att göra det kom tidigare än vi förutspådde, säger Sofi Elfving, vd och grundare av Substorm. Enligt Sofi Elfving handlar 75 procent av AI-projekten om förändringsledning.

Substorm ska nu erbjuda kunderna verktyg för bild- och textanalys för bättre produktrekommendationer, automatisk anonymisering av legala dokument och myndighetshandlingar, kvalitetsgranskning, analys av feedback i kundtjänst och säljoptimering.

Substorm grundades 2019 av Sofi Elfving tillsammans med Piteåföretaget Tromb. Både Tromb och Substorm ingår nu i Piteåbaserade koncernen Spin Growth. Företagsgruppen har cirka 100 anställda och kontor i Piteå, Luleå, Skellefteå, Stockholm och Göteborg.